Mainpage | Configurare | Configurare Yahoo Messenger

Configurare Yahoo Messenger

 

In partea de configurare a Yahoo Messenger-ului va voi spune pe scurt cum il puteti instala si configura dupa preferintele dumneavoastra. Inainte de toate, este necesar sa downloadati Yahoo Messenger de pe http://messenger.yahoo.com/ si sa il instalati. Pentru a-l downloada trebuie sa dati click pe buttonul Get It Now reprezentat in poza de mai jos.

Dupa ce ati downloadat msgr7us-1.exe(Yahoo Messenger) ii dati open. La Step 1 si 2 dati next, la Step 3 bifati I Accept License Agreement terms, apoi next, si la step 4,5,6 next pana incepe instalarea.

Dupa ce s-a instalat YM intrati in Messenger > Preferences unde va voi explica ce trebuie sa configurati pentru a va personaliza si optimiza YM.

*La categoria General avem optiunea "Automatically start Yahoo Messenger" care bifata va v-a deschide YM automat la pornirea calculatorului.

*La categoria Alerts & Sounds avem posibilitatea de a opri sunetele uneori deranjante din YM, ca de exemplu bipul la primirea unui mesaj sau la intrarea unui utilizator. Debifand "Enable alert sounds" veti opri toate sunetele din YM.

*La categoria Connection vom selecta ca internet connection High-Speed(T1/Lan) iar la Home Country - Romania. La proxy puteti lasa optiunea No Proxies, dar daca YM nu vrea sa se connecteze, puteti opta pentru optiunea Use Proxies unde vom selecta HTTP Proxy folosind ca Sever Name cache.fdx.ro si ca port 3128. SOCKS proxy il lasati asa cum este, nu ne este folositor.

*La Content Tabs puteti scoate din YM toate reclamele,uneori enervante,pe care acesta le baga automat sub lista de useri. Pentru a scoate aceste reclame selectati toate categoriile din coloana dreapta apoi le dati Hide.